Milyen anyagból?A fóliával történő autószínezést sokan sokféle anyagból csinálják. Azonban azt tudni kell, hogy erre nem minden fólia alkalmas. Sőt, ha mondjuk egy nem az autóra kifejlesztett fólia kerül felhelyezésre, akkor az nem csak az autó fényezését teszi tönkre, de a tulajdonos idegeit is, merthogy szinte lehetetlen ezeket nyom nélkül eltávolítani.

Pontosan ezért fejlesztették ki a dekorációs fóliagyártó világcégek (Mactac, 3M, Avery) azokat a fóliákat, amelyek sok-sok év múlva is nyom nélkül visszaszedhetők a fényezésről. A speciálisan autók bevonására kifejlesztett fóliák 8-10 év garanciásak, tehát ennyi időt ad a gyártó arra, hogy nem fog magától leválni, vagy megfakulni. Természetesen ennél hosszabb ideig is fent maradhat az autón.

Ezek a fóliák víz és UV állóak, tehát az időjárás viszontagságai nem tehetnek kárt bennük. Ha csak az autó felét borítanánk be, és 1 év múlva eltávolítanánk a fóliát, döbbenetes látvány fogadna. A fóliával borított részen az autó színe ugyanolyan marad, mint egy évvel előtte. Azonban a szabadon maradt rész színe megfakul. Ilyen esetekben láthatjuk, hogy ezek az anyagok 100%-ban UV állóak.

Érdemes megemlítenünk, hogy repülőkre is ezeket a fóliákat ragasztják. Márpedig a repülő mondjuk nyáron áll a +40 fokos kifutópályán, majd felszállás után -30 fokba kerül. Ez mondjuk 10-20 perc alatt megtörténik egy felszállás esetén. Pontosan ez az a környezeti behatás, amit csak és kizárólag ezek a fóliák bírnak ki mindenféle károsodás nélkül. Hőmérséklettartományuk végfelhasználáskor -50°C - +110°C. Anyaguk leheletvékony, 55 mikron vastag, kadmiummentes. Ragasztóanyaguk tartós, színtelen akril oldószeres alapú. Felragasztás után rendkívül erősek és tartósak. A legívesebb 3D felületek beborítására is alkalmasak. Felragasztásuk szárazon történik. Ha hajlatokban, például teherautók vakablakaiban is felhasználásra kerülnek, akkor tartósabb bemelegítéssel stabilizálható a fólia ezeken a részeken is. Mindezt a fényezésen történő vágás nélkül érjük el. Ragasztójuk permanens, éppen ezért a fólia újrapozicionálható. Akár szegecselt felületre is felhasználható. Kémiai ellenállásuk szempontjából többféle olaj, zsír, oldószerek, üzemanyagok, lúgok és gyenge savak sem károsíthatják. Gyúlékonyság szempontjából önkioltó anyag.

Az autófóliák nyújthatók, zsugoríthatok, csupán a rájuk ható hőmérséklettől függ minden. Bármilyen hőmérsékleti behatás után képesek felvenni eredeti méretüket és alakjukat. Ezért nem válnak el a fényezéstől. Nem fakulnak, nem kopnak le és semmilyen mértékben sem károsítják az autó eredeti fényezését. Amikor eltávolításra kerül, pontosan az fogad minket alatta, mint amire felkerült. Tükörsima ragyogó fényes gyári szín. Ragasztót csak minimális mennyiségben hagynak maguk után, de attól könnyedén meg lehet szabadulni. Ha hosszú ideig volt az autó fóliába "csomagolva", akkor a fólia eltávolítása után elképzelhető hogy egy polír szükségeltetik, de ez nem jellemző.

Jelenleg több, mint 100 színben állnak rendelkezésünkre ezek a fényes autófóliák, valamint nyomtatható autóbevonó fóliákkal is dolgozunk. Ezenkívül szerepel kínálatunkban több fajta MATT fólia: FEKETE, matt fehér, egyéb matt színek és többféle mintájú és színű karbon fólia is. Metál színű fóliák is rendelhetőek néhány színből, és kínálatunkban szerepel gyöngyházfehér, gyöngyház ezüstkék-arany, és kaméleon színjátszós (és még 5 féle flip-flop) fólia is.

Cégünk Európában elsők között kezdte el használni a legújabb fejlesztésű Avery Wrapping Film (Supreme) és a 3M Scotchcal 85 CW fóliákat, melyek az autóbevonó fóliák "Lamborghini-i". ezenkívül széles körben alkalmazzuk a széles színskálát felvonultató Hexis USA autóbevonó fóliacsaládot (sok flip-flop és gyöngyház színnel), melyet Európában sem könnyű beszerezni. Tapasztalataink alapján a hazai fóliapiacon nem a minőség, hanem az ár a döntő, ezért az itthon kapható fóliák, sajnos
- néhány kivételtől eltekintve - nemigen ütik meg a mércét :(